One thought on “PAYPAL használata és online kártyás fizetési lehetőség felállítása lépésről lépésre | tutorial.hu

 1. PAYPAL használata és online kártyás fizetési lehetőség felállítása lépésről lépésreEGYÉB | GREG | 2010/03/02 07:10
  A Paypal használata és a Paypal kártyás fizetés beüzemelése nagyon egyszerű és azonnal javít a befizetési konverziódon 20-30-50%-ot, vagy többet!

  Míg az offline világban ritkán történik meg az, hogy valaki bemegy egy üzletedbe és üres kosárral távozik, addig az interneten sokkal gyakrabban.

  Emberek leadják a rendelésüket a weboldaladon, aztán egy részük be is fizeti – de sajnos csak egy részük!

  Lehetséges ügyfeled elolvassa a sales szövegedet, ami annyira lázba hozza, hogy azonnal rendel. Rendelés után át kellene utalnia a pénzt, vagy el kéne másznia egy bankfiókba ahhoz, hogy fizetni tudjon…

  Ez túl sok időt és fáradtságot igényel valaki számára, a késés és a bonyodalmak pedig az interneten sokszor az eladás teljes halálát okozzák!

  Ezért célszerű egy egyszerű, gyors és biztonságos kártyás fizetési lehetőséget is biztosítanod ügyfeleid számára.

  A Paypal rendszert már egyre többen használják Magyarországon is, ezért az emberek már bíznak benne. A használatával minimum 20-50 százalékkal több rendelésed lesz be is fizetve!

  Nekem a Paypal használata előtt 50% körül volt a megrendelések utáni befizetési konverzióm – ami teljesen átlagosnak számít, de a Paypal kártyás fizetési rendszer beüzemelése után azonnal 80%-ra ugrott!

  A könyvelőm nem örül neki, de nem érdekel, mert másfélszeresére nőtt a befizetési konverzióm és ezáltal a bevételem minimális idő befektetéssel.

  Hogy megérte-e? El sem hiszem, hogy a magyar online vállalkozók nagyrésze ezt nem használja ki…

  Most lépésről lépésre megtanítom Neked a Paypal használatát!

  Paypal működése, szolgáltatási díja
  A Paypal használata nagyon egyszerű, olyan mint egy online bankszámla, 5 perc alatt létre tudod hozni a fiókod, nem kerül pénzbe, nincs számlavezetési díj, nincs semmi!

  Kizárólag az kerül pénzbe, ha Neked fizetnek – ekkor és csakis ekkor egy bizonyos százalékot von a rendszer a tranzakcióból a táblázat szerint:

  Havi Paypal befizetési forgalmad Tranzakciók díja
  0 HUF – 700,000 HUF 3.4% + 90 HUF
  700,001 HUF – 2,500,000 HUF 2.9% + 90 HUF
  2,500,001 HUF – 12,500,000 HUF 2.7% + 90 HUF
  12,500,001 HUF – 25,000,000 HUF 2.4% + 90 HUF
  > 25,000,000 HUF 1.9% + 90 HUF
  Legrosszabb esetben, ha havi 700.000 Ft alatti befizetés érkezik a Paypal számládra, egy bruttó 15.000 Ft-os tranzakcióból 14.400 Ft-ot fog jóváírni a rendszer a Paypal számládra – ami viselhető költség, ha azt vesszük, hogy enélkül lehet meg sem érkezne néhány befizetés az említett okok miatt…

  Paypal fiók létrehozása
  Ha még nincs Paypal fiókod, hozz létre egyet – 5 perc az egész, következő a dolgod:

  1. KATTINTS IDE az ingyenes PAYPAL regisztrációhoz!

  2. Majd az oldalon kattints a „SIGN UP TODAY!” linkre!

  3. Válaszd a Premier fiókot – vagy a Business fiókot, ha szeretnéd a céged nevét is feltüntetni a tranzakciókon, valamint több felhasználója is lehet egy Business fióknak – más különbség nincs és később is bármikor tudsz váltani, tehát mindegy melyiket választod! A tranzakciós díjak egységesek minden fiókra!

  4. Regisztrációnál add meg az adataidat, amiket kér a rendszer. Hamarosan fogsz kapni egy visszaigazoló Email-t!

  5. Ez után választanod kell, hogyan szeretnél fizetni – amikor vásárolsz! – Most nem fizetsz semmit!

  A két választási lehetőséged a következő: (bármikor tudsz módosítani később!)

  5/a. “Paypal Account” azt jelenti, hogy Te utalsz át a bankodból a Paypal számládra, amikor fizetni szeretnél online. Sok értelme nincs, mert valahányszor vásárolni illetve fizetni szeretnél, előtte fel kell töltened a Paypal számládat és 2-3 munkanap, mire átér a pénz, így ugyanott vagy mintha közvetlenül az illetőnek utalnád a pénzt. Ha ez Neked így jó, akkor válaszd ezt az opciót!

  5/b. “Credit Card” – Ha van rendes bankkártyád, inkább válaszd ezt az opciót, mert így valahányszor vásárolsz az interneten, a pénzed azonnal átér! Itt add meg a bankkártyád számát és készen is vagy!

  Adataidat később bármikor szabadon módosíthatod a “My Account / Profile” menüpont alatt.

  Paypal online kártyás fizetési lehetőség létrehozása
  Miután kész a fiókod, annyi weboldalba illeszthető Fizető gombot és Email linket tudsz létrehozni, amennyit csak akarsz.

  Egy weboldalba illeszthető Fizető Gomb és Fizető Email link elkészítése nagyon egyszerű, mindössze 2 percet vesz igénybe, a következő a dolgod:

  1. Lépj be a Paypal fiókodba (www.Paypal.com)

  2. Felül a menüben jobb oldalt kattints a „Merchant Services” gombra!

  3. Majd a bal felső sarokban kattints a „Website Payments Standard” linkre!

  4/a. Ha Personal fiókod van (meg tudod nézni és bármikor tudsz váltani a „My Account” menüpontban), akkor a bal felső sarokban kattints a „Create payment buttons” linkre!

  4/b. Ha Premier/Business fiókod van (ajánlott! – válts át a „My Account” menüpontban), akkor középen kattints a „Sell single items” gomb alatti „Create one now” linkre!

  5. A folytatást a képen láthatod! Kattints a képre a nagyobb mérethez!

  PAYPAL használata és online kártyás fizetési lehetőség felállítása lépésről lépésre paypal 1small

  6. Meg is kaptad a fizetési Gomb és a hozzá tartozó Email link kódját:

  PAYPAL használata és online kártyás fizetési lehetőség felállítása lépésről lépésre paypal 2small

  Minden egyes gomb, illetve Email link tartalmaz valamennyi információt az adott tranzakcióval kapcsolatban ezért ezeket már csak be kell illesztened a weboldalad forráskódjába, illetve az auto válasz Email-be és kész.

  A gombjaidat, amiket létrehoztál a “My Account / Profile / My Saved Buttons” úton érheted el és szerkesztheted. Ha itt kitörölsz egy gombot és valaki azzal gombbal később fizetni szeretne Neked, akkor nem fogja a Paypal rendszer elfogadni a tranzakciót!

  A PAYPAL fizető gomb kódját csak be kell illesztened egyik weboldalad forráskódjába és kész is vagy! A megrendelési űrlap „köszönő” oldalába érdemes a gombot elhelyezni, azaz az illető kitölti a megrendelési űrlapot, amit az Email Marketing szoftverrel létrehoztál, a kitöltés után beállítottál egy köszönő oldalt, amire a rendszer dobni fogja, ha kitöltötte az adott kérdőívet. Ezen az oldalon megköszönöd a rendelését és leírod Neki a számlaszámodat, valamint alá elhelyezed ezt a gombot, plusz opcióként, ha kártyával szeretne fizetni! Ennyire egyszerű!

  A PAYPAL fizető Email linket másold be a megrendelés válasz Emailbe, amit szintén az Email Marketing szoftverrel tudsz megcsinálni, azaz valaki kitölti az adott megrendelés űrlapot, ami dobja a köszönőoldalra, de megkap egy automatikus válasz emailt is, ami szintén tartalmazza azokat az infókat, amiket a köszönő oldal, benne a Paypal fizetési linket is. Az Email linket NE linkeld weboldalon, mert nem tartalmazza a 128 bites biztonsági kódolást. Weboldalon csak a gombot használd!

  Minden egyes termékednek, vagy szolgáltatásodnak egyedi gombot és email linket kell létrehoznod.

  Amint valaki befizet a számládra, a pénz azonnal átér és Email-t fogsz kapni a Paypal rendszertől a megadott email címedre, benne a befizető adataival! Ezért célszerű olyan email címet használni, amit legalább naponta megnézel, vagy állíts be egy továbbítást a Paypal-tól kapott emailekre a rendes email postafiókodra, esetleg az ügyfélszolgálatod email címére!

  Utalás Paypal számládról a bankszámládra
  A befizetések mindig automatikusan a Paypal számládra kerülnek először, amivel azonnal tudsz fizetni a Paypal rendszeren belül. Ha van egyenleg a Paypal számládon és vásárolsz, akkor először mindig a Paypal egyenlegedet vonja a rendszer.

  Ha a Paypal számládról a bankszámládra szeretnél pénzt átutalni, következő a dolgod:

  1. Lépj be a fiókodba (www.Paypal.com)

  2. Kattints felül a menü alatt a „Withdraw” linkre!

  3. Majd kattints a „Withdraw founds to your bank account” linkre!

  4. Állítsd be az utalandó összeget, valamint a bankod nevét: Pl.: „Erste Bank”, majd add meg a bankszámla számodat (nem a bankkártya számodat) és kattints a „Continue” gombra!

  5. Ellenőrizd az adatokat majd kattints a „Withdraw” gomra és készen is vagy!

  Az összeg 2-3 nap alatt az általad megadott bankszámládra fog kerülni. (Nálam már másnapra oda szokott érni…)

  *Az utalásnak sincs díja, viszont van alapból egy havi tranzakciós limit, amit bármikor meg tudsz emelni a “Lift this limit” linkre kattintva, vagy a “My Account” menüpont alatt: “Status: Get verified” linkre kattintva.

  Linkelned kell és meg kell erősítened a credit kártyád „Link and confirm your debit or credit card” pontban. Az ellenőrzéshez le fog vonni a rendszer 400 Ft-ot a kártyádról és a tranzakció 4 jegyű kódját meg kell adnod. Amint megadtad a kódot a 400 Ft-ot automatikusan visszautalja Neked a rendszer és a havi tranzakciós limited innentől kezdve korlátlan lesz.

  Ennyi volt a PAYPAL használata, nagyon egyszerű!

  Ma már nem csak ciki egy online üzlet számára, ha nem lehet kártyával fizetni,
  hanem ahogy kiderült sajnos veszteséges is…

  Használd a Paypal rendszert és növeld a befizetési konverziódat!

  Több befizetést kívánok!
  Üdv, Greg

Leave a Comment